Бургаски полицаи с отлично представяне на Републиканския шампионат по плуване

Бургаски полицаи с отлично представяне на Републиканския шампионат по плуване  - E-Burgas.com

Отборът на ОДМВР – Бургас се окичи с лентата на първите подгласници в приключилия преди дни във Варна Републиканския шампионат по плуване за служители на МВР. Бургаският екип, включва петима служители - трима полицаи, един служител на „Гранична полиция” и един на „Пожарна безопасност и защита на населението”. В шампионата състезателите завоюваха 12 златни, 12 сребърни и три бронзови отличия от различните дисциплини – „Петдесет и сто свободен стил”, „Петдесет и сто – бруст”, „Петдесет бътерфлай”, „Петдесет гръб” и др.

Под ръководството на капитана – старши полицай Кирил Ватев – сектор „Охранителна полиция” при Второ Районно управление – Бургас призьорите ще продължат с усилените тренировки за да могат при следващ двубой да детронират победителите от сегашния турнир - отбора на Академия на МВР. Любопитна подробност е, че в отбора на Академията се състезават и две бургаски надежди – в момента курсанти, които до няколко месеца ще започнат работа в ОДМВР – Бургас, като наследят опитни плувци от сегашния отбор на крайморската дирекция.

В престижното републиканско състезание се включиха общо 50 служители от девет областни дирекции и Академия на МВР в различните й профили. Особено драматични бяха сериите в дисциплината „Щафетно плуване”, където в „Смесената щафета” бургаския отбор по категоричен начин зае първото място, а във втората щафета „4х50 свободен стил” се нареди на второ място.

Коментари