Бургаски организации с финансова подкрепа за пострадали при катастрофи

Бургаски организации с финансова подкрепа за пострадали при катастрофи - E-Burgas.com

Сдружение “SOS-ПТП“ и Български Червен Кръст (БЧК)-Бургас дариха парични средства на хора, които са пострадали при катастрофи. Средствата са осигурени  от  дарения по време на благотворителен коледен бал през изминалата година. През следващата година 2017г. тази прекрасна инициатива ще продължи, съобщават организациите. Целта е потърпевшите да използват тези суми за своето възстановяване.

Основната функция на Сдружение “SOS-ПТП“ е безплатно да консултира пострадали при ПТП хора, както и да им помага с правни съвети „как да получат обезщетение, в следствие на получените травми от ПТП.

„Когато един човек пострада при ПТП, той има нужда от парични средства веднага, а обезщетенията от застраховател често се бавят дори една година. Да помогнем на време , именно поради тази причина, решихме да даряваме парични средства от този фонд на пострадалите, точно когато са им необходими, а това, което можем да обещаем е, че ще продължим да го правим и в бъдеще“, каза Манол Тодоров, национален координатор на Сдружение “SOS-ПТП“.

От Сдружение “SOS-ПТП“ и БЧК-Бургас са категорични, че и през следващата година ще продължат да помагат финансово на пострадали при катастрофи, както и да организират редица лекции и дискусии на тема пътна безопасност и превенция на пътя.

Коментари

Още от последните новини