Бургаски общински съветници не плащали синя зона, не ги и вдигали

Бургаски общински съветници не плащали синя зона, не ги и вдигали - E-Burgas.com

Много от общинските съветници не плащали синя зона, дори не ги и видгали, вероятно защото контрольорите, разпознавали колите им. Това заяви зам.-председателят на Общинския съвет-Бургас Георги Дражев на специална пресконференция по повод спекулативни, според него, публикации, в които негова докладна била политизирана.

Става въпрос за искането му общинските съветници да плащат по 60 лв. годишно за сияната зона в града. „Това е докладна с изцяло организационен характер и целта й е технологично да облекчи работата на общинските съветници. Всяка една спекулация означава, че хората, които започват тази мръсна кампания искат да препятстват работата на съветниците – да затруднят достъпа до държавни и общински институции, контролът върху тях и т.н. Именно срещу това ми е смисълът на докладната“, обясни днес Дражев.

Той посочи, че сумата, която предлага е с около 20 лв. повече отколкото плащали хората живеещи в централната част, и че нито един съветник, не е задължен да си купи такъв пропуск.

„Това не са никакви привилегии, в случая,аз бих сравнил тази мярка, например, с цена на абонаментна карта, която ще си купи шофьорът на автобуса, който вози пътниците. Въпросът в случая, е че той си купува абонаментна карта на по-висока цена, отколкото пътниците, но се налага, както е досега, на всяка спирка да слиза и да си заверява картата“, каза още Дражев.

Зам.-председателят в Общинският съвет остро осъди някои пбликации затова, че не са му потърсили становището, а само това на Костантин Луков. От своя страна шефът на местния парламент, пък отрекъл пред него да е говорил с журналисти. Дражев разкри още, че само за миналата година общината субсидирала медии с около 720 хиляди лева, за което поискал конкретна справка от собствениците на сайтове.

„Този, който всъщност тиражира подобни глупости цели според мен, разкредитиране, въобще на средствата и методите, с които един общински съветник, трябва да си върши работата, защото, не е тайна, че в Общинския съвет на 2/3 от съветниците, не сме им чули гласа, не правят никакви срещи, нито пишат докладни, нито взимат изказвания, нямат дори законодателна инициатива“, каза Дражев, като допълни, че с докладната иска просто общинските съветници да си вършат работата.

 

Коментари

Още от последните новини