Бургаски математици със злато, сребро и бронз от Прага

Бургаски математици със злато, сребро и бронз от Прага - E-Burgas.com

Състезанието е най-престижното по математика в света

Бургаските математици завоюваха златен, сребърен и бронзов медал от международната олимпиада по математика. Това е най- престижният математически математически форум в света. В индивидуалното класиране златен медал в състезанието по математическа лингвистика, което се проведе в Прага спечели Виктор Балтин. От Румъния със сребро в Бургас се върнаха Константин Гаров и с бронз Атанас Динев.

И тримата са възпитаници на ПМГ "Никола Обрешков" Бургас.

И докато Виктор има още две години до завършване на средното си образование, то Константин Гаров и Атанас Динев вече са приети в два от най- престижните университети в света- Оксфорд и Принстън, където ще продължат да изучават математика.

Днес тримата математици и техният преподавател Динко Раднев се срещнаха с кмета на Бургас Димитър Николов и заместника му Йорданка Ананиева, за да покажат медалите си и да разкажат за постигнатите резултати.

Бургаският кмет ги поздрави с изключителните им отличия и им пожела още много върхове в науката. "С каквото и да се занимавате, каквито и върхове да постигате, искам да знаете, че Бургас се гордее с вас и ви обича", заяви Николов.

Коментари

Още от последните новини