В Бургас: Върнаха към живота млад мъж, изпаднал в кома, докато спасява сина си от удавяне

В Бургас: Върнаха към живота млад мъж, изпаднал в кома, докато спасява сина си от удавяне - E-Burgas.com

Младият баща е третият тежък случай на удавяне, който завършва с хепиенд, благодарение на лекарите от Отделението по анестезиология и интензивно лечение на УМБАЛ Бургас

32-годишният баща Константин С. от Молдова отново може да прегърне семейството си и да продължи нормалния си живот, благодарение на лекарите от Отделението по анестезиология и интензивно лечение на УМБАЛ Бургас. Днес той бе изписан от Реанимацията на Бургаската болница в отлично състояние, след като на 30-ти юни бе транспортиран в кома от плажа в Слънчев бряг. Константин е баща-герой, защото рискува живота си, за да спаси от удавяне  десетгодишния си син. Момчето вика за помощ, Константин се хвърля във водата и успява да му помогне, но той самият потъва. На плажа екипите на Бърза помощ му правят сърдечен масаж и го интубират, след което го транспортират в УМБАЛ Бургас в тежко състояние.

„Колегите го приеха  в кома, като успяха да овладеят  мозъчния отток и този на белия дроб и да го върнат  в съзнание. За щастие инцидентът няма да остави никакви поражения върху организма на Константин”, обясни реаниматорът д-р Даниела Люцканова. Днес мъжът напусна отделението без чужда помощ и с огромна усмивка.

„Благодаря Ви за грижите и за това, че спасихте живота ми”, каза младият баща, който си направи снимка за спомен с екипа на Реанимация.

„От началото на сезона имаме три тежки случая  на удавници, които сме върнали към живота. Другите двама пациенти са 44-годишна жена и 11-годишно дете, което беше пострадало на плажа в Св. Влас. Те също са изписани и са в добро здравословно състояние”, добави д-р Люцканова.  

Коментари

Още от последните новини