Бургаски каратисти с добро представяне на Европейското първенство по карате киокушин

Бургаски каратисти с добро представяне на Европейското първенство по карате киокушин - E-Burgas.com

Възпитаниците на бургаския клуб «КИОКУШИН СПИРИТ», с треньор двукратната световна шампионка на ката сенсей Гергана Апостолова, се завърнаха с престижни отличия от Европейско първенство по карате киокушин за мъже и жени на категории и Европейското първенство за юноши, девойки и ветерани.

Евгени Прудников стана вицеевропейски шампион за ветерани в категорията за мъже от 35 до 39 години. Валентин Желев се класира на 3-то място в кумите при юношите младша възраст.

Призови места спечелиха и други представители от българския отбор:

- Кирил Боев - 3-то място - мъже до 90кг.;

- Дилян Иванов - 3-то място мъже до 80 кг.;

- Мирослав Попов - вицеевропейски шампион - кумите младша възраст;

- Иван Ганичев - 3-то място - младежи.

Надпреварата се проведе в Двореца на културата и спорта във Варна. Европейското първенство бе организирано по инициатива на Международната карате организация киокушинкайкан (IKO), представлявана на първенството от директора на международния отдел - шихан Кацухито Горай, и със съдействието на Българската киокушин асоциация ИКО - България и Спортен клуб "ИЧИ ГЕКИ - ВАРНА" с председател световния шампион шихан Емил Костов.

В първенството взеха участие 613 състезатели от 23 държави. Събитието беше закрито с тренировъчен семинар, воден от шихан Горай.

Коментари

Още от последните новини