Бургаски капитан с номинация за морски Оскар

Бургаски капитан с номинация за морски Оскар - E-Burgas.com

Бургазлията капитан далечно плаване Никифор Герчев е номиниран като финалист за получаване на наградата на Международната морска спасителна федерация /IMRF/. Признанието той получава за цялостни постижения в морското хуманитарно спасяване. 

Капитан Никифор Герчев е изпълнителен директор на Доброволческата организация Булсар за спасяване при морски катастрофи и бедствия. Има стаж във военния и търговския флот. Участвал е и лично е ръководил множество рисковани операции на море и високоспециализирани технически мероприятия, свързани с обезопасяване на морски инциденти и ликвидиране на последиците от аварии. Допринесъл е за спасяването на повече от двеста и петдесет души при различни застрашаващи живота им обстоятелства. 

Церемонията по награждаването ще се състои на осми ноември тази година, по време на Годишната регионална среща на европейските организации на Международната морска спасителна федерация, която ще се проведе в централата на Норвежката морска спасителна служба "RS Noatun". 

Веднага, след като бе обявено, че бургазлията е номиниран за присъждане на отличието, потърсихме капитан Герчев, за да коментира как приема предстоящото получаване на приза. 

"Тази номинация за мен е голяма чест. Посвещавам признанието на моя роден град Бургас, на Висшето военноморско училище "Никола Йонков Вапцаров", което съм завършил, на флота, където съм служил и разбира се, на моето семейство", каза за e-Burgas.com капитан Герчев.

Автор Татяна БАЙКУШЕВА

Коментари

Още от последните новини