Бургаски депутат дава старт на инициативата „Голямото сърце на Созопол“

Бургаски депутат дава старт на инициативата „Голямото сърце на Созопол“ - E-Burgas.com

Нова инициатива ще обедини жителите на Созопол от този понеделник. На 3 декември от 16.30 часа в морския град ще бъде открито поредното сърце за събиране на пластмасови капачки. Народният представител Иван Вълков ще даде старт на благородната кауза, която вече обхвана по-голямата част от област Бургас. Металната конструкция ще бъде монтирана срещу сградата на Общината, тя е изработена със средства на ПП ГЕРБ.

На откриването ще присъстват представители на клуб „България за младите“, чиято идея за събиране и предаване на непотребни пластмасови капачки запали стотици жители в различните населени места. Само преди седмица „сърце“ бе открито в Айтос, по инициативата на общинската администрация там.

Непосредствено след откриването на атрактивната конструкция, ще бъдат запалени и коледните светлини в Созопол. Всички жители и гости на града са поканени да станат част от една кауза и да донесат събрани капачки от различни видове. Събраните ще бъдат предавани в УМБАЛ Бургас, а със  средствата от рециклирането им ще бъде закупен реанимобил с оборудване за бебета.

Коментари

Още от последните новини