Бургаски деца с големи сърца подариха надежда на Таня (снимки)

Бургаски деца с големи сърца подариха надежда на Таня (снимки) - E-Burgas.com

Ученици от различни школи в Бургас протегнаха ръка на младата Таня Гръкова, която страда от детска церебрална парализа (ДЦП) . Младите таланти обединиха сили в стремеж да помогнат на болното момиче, което се нуждае от терапия в Полша, но необходимата за това сума е непосилна за семейството.

Кампанията по набирането на средствата стартира в ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“, където бяха поставени кутии за дарения по инициатива на десетокласничката Веселина Дамова. Тя бе и част от талантите, които изнесоха благотворителен концерт в подкрепа на Таня.

Концертът се проведе снощи и в него взеха участие талантливите Станислава Василева, Зорница Драгийска, Стилияна Николова, рапарите D-Zasta и VladyMoney, Хип-хоп групата "Сайт", Калина Енчева, която наскоро впечатли ментори и публика в музикалния формат „Гласът на България“ и много други.

Каузата на бургаските деца напълни залата на НХК, която любезно бе предоставена от Община Бургас. В публиката бе и младата Таня и нейната майка, която трогна с думите си на благодарност.

От концерта бяха събрани 916 лв., а от кутиите за дарения  в ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров" - 802 лв. Сумата ще помогне на Таня да продължи лечението си в Полша. Локоматната терапия, която трябва да се извърши в полската клиника е на стойност 3860 евро. 

*Ако и вие искате да помогнете на младото момиче може да изпратите sms с текст DMS TANIA на 17777 или направите дарение на:
* PayPal сметка: [email protected]
* Дарителска сметка в ПроКредит Банк
IBAN: BG77PRCB92301036576316
BIC: PRCBBGSF
Титуляр: Стоянка Георгиева Гръкова

Галерия
Коментари

Още от последните новини