Бургаски боксьор се млати с Кобрата

Бургаски боксьор се млати с Кобрата - E-Burgas.com

Спас Генов

Пътят към олимпийския ринг в Рио започва от София. Българската федерация по бокс ще бъде домакин на 4 професионални вечери в категория до 81 кг, в които 8 състезатели ще си оспорват 1 олимпийска квота. Сред претендентите е и бургаският боксьор Спас Генов. Спортистът даде ексклузивно интервю пред БНТ от планинската база "Белмекен", където води усилена подготовка.

"Може да се каже, че помъдрях на 30 години. В предишния олимпийски цикъл нямаше кой да ни говори, да тренираме правилно, бяхме деца. Но да се надяваме, че всичко това е останало в миналото", коментира Генов.

Първата професионална боксова вечер е на 24 октомври в зала Универсиада. Съперник на Спас Генов трябваше да бъде двукратният участник в олимпийски игри Абделхафид Бенчабла. В средата на седмицата алжирецът катастрофира и счупи ръката си, което значи, че отпада от сметките. Най-вероятно германецът Серж Мичел ще го замени в схемата на категория до 81 кг., но все още световната централа АИБА не е дала категоричен отговор. Другата интересна двойка на 24 октомври противопоставя руснакът Иванов и представителят на Ирландия Уорд. Сред останалите претенденти за олимпийска квота са не по-малко респектираши имена: Нязимбетов (Казахстан) и Мамазулунов (Узбекистан), както и Будерлиг от Франция. Може би именно заради сложността на предстоящите битки Спас Генов избра да тренира с Кубрат Пулев и неговия екип.

 "Кубрат Пулев има повече опит от мен. Уча се от него. Правим спаринги и кросове всеки ден. Да се надяваме, че всичко това ще даде положителен резултат", допълни боксьорът.

 Още двама наши представители ще се включат в новото направление АИБА професионален бокс. При 64-килограмовите Борис Георгиев стартира в надпреварата срещу Нарутинян/Германия/. Най-трудно ще бъде на другият ни олимпийски медалист Тервел Пулев. Жребият го изправя на италианска земя срещу любимеца на "тифозите" Клементе Руссо.

Коментари

Още от последните новини