Бургаски акробати ще представляват страната ни на летните олимпийски игри в Аржентина

Бургаски акробати ще представляват страната ни на летните олимпийски игри в Аржентина - E-Burgas.com

Мариела Костадинова и Панайот Димитров ще представят страната ни на Летните младежки олимпийски игри, които ще се проведат в Буенос Айрес - Аржентина, от 11 до 23 септември.

Мариела и Панайот спечелиха квота за участие в Олимпиадата по време на Световното състезание по акробатика за възрастовите групи, което се проведе в Антверпен - Белгия. Двойката влезе във финала с четвърти резултат след квалификациите и зае 4-то място в крайното класиране.

До финала на Световното състезание достигнаха представители от Казахстан, Русия, Португалия, България, Беларус, Украйна, Израел и Великобритания. Класирането на българските акробати е безспорен успех, след като страната ни дълго време нямаше представители на такова ниво на световен форум.

Кметът Димитър Николов се срещна с Мирела Костадинова, Панайот Димитров, личния им треньор Гергана Денева и хореографа Диана Колева.

"Гордеем се с вас, пожелавам ви да представите по най-достойния начин Бургас и страната ни по време на Младежките олимпийски игри в Аржентина", пожела на младите състезатели Николов. На срещата присъстваха още зам.-кметът д-р Лорис Мануелян и началникът на отдел "Спорт, превенции и младежки дейности" Веселина Деведжиева.

Община Бургас ще помогне на акробатите с осигуряването на условия, при които те да водят индивидуална подготовка до участието им в игрите.

Мариела и Панайот са състезатели на Клуб по спортна акробатика "Бургас". Личният им треньор Гергана Денева е световен шампион за младежи и вицеевропейски шампион за жени. Освен хореографа Диана Колева, с младите надежди на спорта работи и националният треньор Драгомир Драганов.

Коментари

Още от последните новини