Бургаската опера открива новия сезон с „Мадам Бътерфлай”

Бургаската опера открива новия сезон с „Мадам Бътерфлай” - E-Burgas.com

На 19-ти октомври маестро Свилен Симеонов подканва „Танцувай с мен”

Държавна опера Бургас открива сезон 2016/2017 с произведението от Джакомо Пучини  „Мадам Бътерфлай”. Трагичната история за младата гейша Чо-Чо-Сан ще завладее публиката този петък, 14-ти октомври, от 19:00ч. В главната роля ще влезе най-доброто родно сопрано - Йоана Железчева, а нейният любим – лейтенант Пинкертон, ще бъде изпълнен от тенора Георги Султанов. В образите на американския  консул Шарплес и вярната прислужница Сузики ще влязат Александър Крунев и Лина Пеева. Диригент на „Мадам Бътерфлай” е Ивайло Кринчев, а режисьор е  директорът на Държавна опера Бургас - Александъър Текелиев. Заглавието ще бъде представено за първи път в последната година и обещава да впечатли както с мощни гласове, така и с изящни костюми – красиви кимона и традиционният грим на гейшите.

Следващото заглавие в афиша за октомври е „Алиса в страната на чудесата”. Мюзикълът от Александър Йосифов ще зарадва най-малките на 18-ти октомври от 10:30ч. Режисьор на представлението е Дарина Главанакова – Бакърджиева, а хореографията е на примабалерината Галина Калчева.

19-ти октомври ще е специална дата, защото тогава за първи път в Бургас ще бъде представен новият проект на маестро Свилен Сименов. Този път артистът с палка подканва „Танцувай с мен”. Концерт-спектакълът включва известни творби на Антонин  Дворжак, Бедржих Сметана, Йоханес Брамс, обединявайки  танц и музика в едно съвършено цяло. Солист ще е талантливата  цигуларка Ралица Симеонова, която ще застане на една сцена заедно  със своя баща. Хореографията на „Танцувай с мен”  е дело на изящната Галина Калчева. Концертмайстор е Ваня Златева. В спекталъка разбира се участва и целият оркестър на Бургаската опера.

Два дни по-късно Операта ще бъде посетена от „Патиланци”. Детският мюзикъл ще се играе на 21-ви октомври два последователни пъти. Първото представление е от 10:30ч., а второто от 14:00ч. Не пропускайте да срещнете децата си с баба Цоцолана, Патиланчо, Дана, Данчо, Ганчо и куп други герои. Смехът до сълзи е гарантира.

 

Коментари

Още от последните новини