Бургаска гордост! Трима представители на байк училището сред най-добрите състезатели за 2016 (Снимки и видео)

Бургаският клуб по планинско колоездене „Shore Invaders“ за пореден път доказа, че е един от най-развиващите се спортни клубове не само край морето, но и в България. Трима представители на бургаската школа, от различни възрастови групи бяха отличени със специални награди за постиженията си през годината. Това се случи на първата по рода си специална церемония на победителите в планинското колоездене през 2016, която се състоя в София.

Дебютната годишна класация се базира на постиженията на участниците в българските колоездачни серии, които бяха формирани от общо 21 състезания през сезона. Байкърите събрали най-много точки в тях получиха специални плакети и награди.

Един от най-мотивираните и отдадени на спорта байкъри – Метин Качан, който даде всичко от себе си през последната година и направи огромна крачка в развитието си, безапелационно стана шампион на страната през 2016. Състезателят на „Shore Invaders“ е най-добрият байкър в страната при 16-годишните, като тази категория е и сред най-конкурентните.

Вицешампион при 14-годишните заслужено стана друг талант на бургаското байк училище. Николай Желев, който паралелно с планинското колоездене тренира и плуване, показа че когато един човек е амбициран няма пречки да се изявява на няколко сцени. Коки, както е известен сред връстниците си, почти нямаше участие в спусканията през сезона, които да не са го пращали на почетната стълбичка.

Същото важи и за безспорният талант Минчо Димитров. „Нашественикът“ е сред големите надежди на бургазлии и се състезава в категорията на шампиона Метин Качан. Двамата освен конкуренти по трасетата не забравят, и че са съотборници и почти навсякъде са заедно. Минчо е трети в трудната категория до 16 години.

Бургас направи огромен скок в екстремния спорт през последните години и основен виновник за това е Николай Желев. Ники, който бе извън строя при състезателите повече от година, заради тежка контузия в Пампорово, не клекна пред трудностите, които го съпътстваха и благодарение на борбения си хъс успя да направи така, че Бургас да е сред тези 21 елитни състезания от колоездачните серии със своя DH-Burgas, който се провежда вече всяка година на Шилото, край „Меден Рудник“. Това е малка част от плодовете на успеха, които берат в момента бургаските деятели на планинското колоездене.

Както е известно „нашествениците“ имат няколко тренировъчни трасета в Бургаска област, включително и в града, зимата се подготвят в спортните зали с басейни, което дава тласък на пъвото българско байк училище в България да не спира да изгражда шампиони.

Галерия
Коментари

Още от последните новини