Бургаска фирма укрила над 144 хил. лв. данъци

Бургаска фирма укрила над 144 хил. лв. данъци - E-Burgas.com

Данъци в размер на 144 280,90 лв. е укривала бургаската фирма „Алком Интернационал“ ЕООД. Подсъдимият управител на дружеството е осъден на три години затвор, като наказанието е отложено за изпитателен срок от пет години. Съдът е постановил и конфискация на имущество - товарен автомобил; част от поземлен имот в м. Минерални бани с площ около 4 дка – земеделска земя; поземлен имот в м. Росенец с площ 1552 кв.м също земеделска земя. Това става ясно от решение на Върховния касационен съд, потвърждаващ присъдата на предходната инстанция.

Укритите данъци представляват ДДС в размер на 66 535,60 лв и корпоративен данък в размер на 77 745,30 лв., съобщават от пресцентъра на Апелативния съд в Бургас.

В периода от 14.10.2006 г. до 31.03.2008 г. включително, подсъдимият не издал счетоводни документи като отчети за извършените продажби, с информация за получени плащания по облагаеми доставки. Те са били свързани с продажба на недвижими имоти. Подсъдимият скрил и 9 месечни справки декларации по ЗДДС, както и в годишните данъчни декларации по ЗКПО за 2006 г. и 2007 г.

Той не декларирал облагаеми сделки и получени от тях пари от строителство на сграда в Бургас, не е издал фактури на купувачите по предварителните договори за покупко-продажба, не е декларирал авансови плащания и сключени окончателни нотариални актове, за което е бил задължен по ЗДДС. Всички плащания са представлявали облагаема печалба за дружеството, защото обектът е бил на етап „груб строеж“ и сделките не са били освободени от данък.

dnes.bg

Коментари

Още от последните новини