Бургаска детска градина в час с иновациите, започва работа по нов проект

Бургаска детска градина в час с иновациите, започва работа по нов проект - E-Burgas.com

ДГ "Звънче" - Бургас стартира през септември работа по проект, насочен към използването на иновативни методи на работа. Той е одобрен за финансиране по Програма "Еразъм+", а детската градина участва като партньор.

Ключова дейност 2 "Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики" - дейност "Стратегически партньорства", сектор "Училищно образование", проекти само между училища - КА 219
Тема на проекта: "The European Child :Learning by doing the 3 C's-Connect, Construct And Create."
Координатор  по проекта е Латвия, а партньори са Финландия, България, Англия, Турция и Италия.

Изпълнението на дейностите през двугодишният период на проекта съдейства за усъвършенстване и обобщаване опита на участниците от включените детски градини и проектни партньори. Темите, по които ще се работи са:

1. Детето и природата

2. Аз съм художник

3. Едно дете, два езика

4. Кодиране

За реализиране на всяка тема ще се провеждат обучителни семинари в държавите участници, работни срещи, апробиране на опита на партньорите, дни на отворени врати за родители и гости, мониторинг и оценка на резултатите.

Първата работна среща ще се проведе в България през периода от 28 ноември до 02 декември тази година, на която ще бъдат обсъдени административни въпроси и планиране на следващите етапи за реализиране на проекта, обучителен семинар, както и обсъждане и подготвяне на методично ръководство за обучение с принос на всички партньори.

Коментари

Още от последните новини