Бургасбус: Задължени сме периодично да обновяваме автобусите

Бургасбус: Задължени сме периодично да обновяваме автобусите - E-Burgas.com

„С новите попълнения ще решим проблема и с обслужването на съставните селища“, заяви управителят на фирмата Петко Драгнев

По договор имаме задължение периодично да обновяваме автопарка, включително и този за съставните селища. Това обясни управителят на „Бургасбус“ ЕООД инж. Петко Драгнев във врзъка със закупуването на 56 нови електробуса, които ще подменят машините на градския транспорт.

„В момента извън рамките на града оперираме с 15-годишни автобуси. Една част от сегашните нови автобуси, които оперират в града ще бъдат експлоатирани в съставните селища. Електрическите ще са само за територията на града, където подобряваме екологичната обстановка. Дължината им е съобразена според нуждите на Бургас и те ще дадат възможност за по-гъвкаво експлоатиране в града“, обясни Драгнев.

В момента „Бургасбус“ разполага с 67 автобуса, закупени по проекта за Интегриран градски транспорт, 10 – „Тедъм“ от 2008, 22 тролея, закупени през 2014 и няколко маршрутки от 2015. С такъв резерв от автобуси от предприятието обещават, че няма да допуснат допълнително разтягане на разписанията.

По отношение на финансирането от експертният състав на общината, заявиха, че предприятието вече е пълноправен партньор на администрацията и то самостоятелно ще проведе обществена поръчка за закупуване на електробусите, които ще си останат негов актив и въпросът със заемите, е приключен.

Общинският превозвач в момента се нуждае от около 10 нови шофьори, а догодина предстои да бъдат назначени още около 20, разкриха още от предприятието.

Коментари

Още от последните новини