“Бургасбус“ се сдоби с нов микробус за услугата „Позвъни и се вози“

“Бургасбус“ се сдоби с нов микробус за услугата „Позвъни и се вози“ - E-Burgas.com

"Бургасбус" се сдоби с нов микробус за услугата "Позвъни и се вози". Новото попълнение в автопарка на градския превозвач е с марка Рено Мастър. Микробусът е оборудван със специална хидравлична платформа за качване и сваляне на инвалидни колички. Той е с 8+1 места, а пътниците ще могат да пътуват комфортно с допълнителния климатик с независимо отопление. Микробусът е със стандарт ЕВРО 6, най-модерната европейска норма за ограничаване на вредните емисии във въздуха.

"Бургасбус" и Община Бургас предлагат алтернатива за трудноподвижните граждани, които нямат възможност да ползват утвърдените маршрути на градския транспорт. Услугата "Позвъни и се вози" дава възможност на всеки правоимащ гражданин, след направена заявка по телефона или на сайта на дружеството, да пътува от един до друг адрес на територията на общината. Ползващите услугата могат да правят заявки за цялото денонощие и за всички дни в седмицата.

Услугата е въведена през далечната 1998 година по пилотен проект за транспортно обслужване на трудноподвижни лица със специализиран автомобилен и железопътен транспорт. Към момента отделът, който ръководи услугата, разполага с диспечерски пункт, който се намира в автогара "Запад", както и  вече с осем адаптирани автобуси, оборудвани с хидравлични бордове за граждани с инвалидни колички.

С подобен специализиран транспорт се извършва и ежедневният превоз на деца с  увреждания до различни дневни центрове и училища.

Можете да направите заявка на телефон 056/831 431, както и на официалния сайт на Бургасбус (http://burgasbus.info/burgasbus/?page_id=1688). 

Коментари