"Бургасбус" пуска автобуси до Северна промишлена зона

Десетки нови предприятия вече заработиха или им предстои да стартират дейността си това лято в северната промишлена градска зона. Става наложително Община Бургас и общинският превозвач „Бургасбус“ да се погрижат за транспортното обслужване на техните служители. Затова днес линия 7А включва в маршрута си предприятията в Индустриален и логистичен парк – Бургас и Свободна безмитна зона. Обезпечаването с транспортна услуга ще се извършва в делнични (работни) дни в следните часове:

– сутрин: 07.00 ч., 07.30 ч. и 08.05 ч. от Автогара „Запад“, по маршрут Автогара „Запад“ – ул. Сан Стефано“ – ул. „Одрин“ – Терминал Славейков – ИЛПБ – СБЗ – кв. Лозово.
– следобед: 17.00 ч., 17.35 ч. и 19.15 ч. от кв. Лозово, по маршрут кв. „Лозово“ – СБЗ – ИЛПБ – Терминал Славейков – ул. „Одрин“ – ул. Сан Стефано“ – Автогара Запад.

На място ще бъдат обособени двупосочно по две спирки в района на Индустриален и логистичен парк – Бургас и една пред Свободна безмитна зона.
В посочените курсове, поради изменения маршрут, няма да се обслужват спирки „Кроношпан“ и „Поделението“. За пътниците, използващи тези спирки, остава алтернативата да се придвижат с линия №7.

Важно е да се каже, че във всички останали курсове разписанието и маршрутът на линия 7А, обслужваща кв. „Лозово“, се запазват без промяна.
От „Бургасбус“ напомнят на пътниците, които от понеделник ще ползват градския транспорт, за да се придвижат до работните си места в новите урбанизирани територии, че в линия 7А могат да се таксуват с електронни карти или с билет, закупен от водача на автобуса.

За улеснение на клиентите, във фиксираните по-горе часове автобусите ще пътуват с допълнителна обозначителна табела.

Коментари

Още от последните новини