Бургас става по-чист от днес

Бургас става по-чист от днес  - E-Burgas.com

Община Бургас за поредна година се присъединява към кампанията на bTV и призовава всички бургазлии заедно на от 10.00 часа днес да се включим в кампанията "Да изчистим България заедно!" и да направим града ни още по-чист, по-уютен и по-зелен.

Местата, които чакат нашата намеса, за да станат още по-чисти, са:

1. Неохраняема плажна ивица - Северен плаж Бургас  - Солници

2. Парк "Минерални бани"

3. Парк "Росенец"

4. Боровата гора край к-с "Меден рудник"

5. Южен плаж кв. "Крайморие"

6. Плаж "Нефтобаза - Росенец"

7. Плаж - Ченгене скеле

Всички желаещи могат да се включат в почистването на определените места, като Община Бургас, bTV, Министерството на околната среда и водите и ЕКОПАК са осигурили достатъчно количество безплатни чували и ръкавици.

Доброволци, организирани от Община Бургас, на 16 септември в периода от 10:00 до 11:00 ч. ще раздават в пунктове на гореспоменатите места чували и ръкавици на гражданите, включили се в кампанията.

Гражданите, които желаят да почистят околоблоковите пространства в района, в който живеят, могат да получат чували и ръкавици в дирекция "Околна среда", ул. "Шейново" 24 - в рамките на работното време.

Община Бургас е създала организация за своевременно извозване на събраните отпадъци чрез екипи на Консорциум "Титан Бургас" и "Евроимпекс" ЕООД.

Кампания за почистване се организира и в Туристически комплекс "Акве калиде". В нея ще се включат и изпълнителите от Вокален ансамбъл "Фортисимо". Акцията ще започне в парк "Минерални бани" в събота от 10:30 часа.

Сборният пункт е на входа на парка, където на всички желаещи да се присъединят към еко-акцията ще бъдат раздадени чували и ръкавици.

Коментари

Още от последните новини