Бургас сред номинациите на годишните награди за биоразнообразие в София

Бургас сред номинациите на годишните награди за биоразнообразие в София - E-Burgas.com

На бляскавата церемония в сряда вечер отблязват и 10 години от създаването на Коалиция „За да остане природа в България“

Бургас е сред многото градове, дейни в опазването на природата, които попадат в номинациите на „Годишни награди за биоразнообразие 2016“, тази сряда от 18:00 часа в столичния клуб „Терминал 1“.

Организаторите разкриват, че са вложили много старание в голямото събитие в областта на природозащитата и в момента тече трескава церемония за бляскавата вечер. Въпреки това, обаче, пазят в пълна тайна кои са фаворитите на журито, а публичното гласуване на Фейсбук събитието е в разгара си. Най-оспорвана е битката в категория Активист на годината, като до момента гласувалите за различните номинирани надвишават 5000 гласа. Разликите между първите са малки, затова до последно няма да се знае кой точно ще победи В останалите категории конкуренцията е не по-малка. Онлайн гласуването ще приключи на 22 ноември в 18 часа, а победителите ще получат наградите си заедно с избраниците на журито на церемонията на 23 ноември.

Изборът на журито също е не по-малко оспорван. Членове са Радослав Парушев - един от най-популярните сред младите и активни българи съвременни български писатели, чийто нов роман всички чакат с нетърпение, изпълнителният директор на Българския дарителски форум – най-голямото сдружение на дарителски организации в страната Красимира Величкова, Ива Дойчинова - журналист от FM+ с активна гражданска позиция, лице на множество социални кампании, Валери Йорданов - български театрален и филмов актьор, участвал в множество филми и пиеси, който има активна гражданска позиция ЗА българската природа и председателят на журито д-р Боян Петров - алпинист, зоолог, спелеолог и активен защитник на природата, определиха победителите в петте категории, но кои са те, остава в пълна тайна до началото на събитието. В тайна ще остане и кой ще получи Наградата за цялостен принос, която Българска фондация Биоразнообразие (БФБ) ще присъди тази година.

Една от изненадите в тазгодишното издание ще бъде отбелязването на 10-годишнината от създаването на Коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България“. БФБ кани всички привърженици и участници в кампаниите за спасяването на Българското Черноморие, Пирин, Рила, Витоша, горите, Странджа и др. да отбележат празника на най-голямата природозащитна структура – обединение от над 30 граждански и природозащитни организации.

Гостите на събитието ще научат повече за успехите на Коалицията, за причините на нейното създаване, ще чуят и ще видят лично някои от познатите „лица“ на природозащитните каузи.

Коментари

Още от последните новини