Бургас си получи летището в Равнец

Бургас си получи летището в Равнец  - E-Burgas.com

Районът ще бъде обособен като икономическа зона

Летището край село Равнец вече е собственост на община Бургас, след като  бе прехвърлено от Министерството на отбраната, съобщава радио Бургас. 

В Общия устройствен план на общината районът е предвиден за обособяване на икономически зони. С изграждането на индустриален парк ще бъдат разкрити нови работни места, ще бъдат привлечени инвеститори, което ще окаже благоприятно влияние върху развитието на бизнеса и на региона като цяло.

Бившите казарми в Айтос също преминават в собственост на местната власт. Имотите са с отпаднала необходимост за отбранителното ведомство. Намерението на местната власт е да ги използва за подобряване на инфраструктурата, за нуждите на спорта, образованието и културата. Решението на Общинския съвет в Айтос за придобиване на имота е от 2016 г. При посещението си в града миналата седмица премиерът Борисов пое ангажимент пред местните жители да ускори процедурата по прехвърлянето на собствеността. 

Община Средец получава Военния клуб, който се намира на ул. „Д. Благоев“ №16 в общинския град. Помещенията ще се използват за изпълнението на културни прояви, военно-патриотична дейност и създаването на музейна сбирка.

Коментари