Бургас щурмува Строителните Оскари с архитектурно бижу

Бургас щурмува Строителните Оскари с архитектурно бижу - E-Burgas.com

Едно от архитектурните бижута на Бургас - Тринити Билдинг, което се издига в централната градска част на площад „Тройката“, е сред кандидатите за престижните статуетки на седмото издание на Наградите за луксозно строителство.  Церемонията ще се състои на 1.11.2017 г. в хотел Best Western Premier в София.

Сградата е със смесено предназначение и се състои от две подземни нива с паркоместа, осем надземни нива и терасовиден етаж. 

С уникалната си архитектура Тринити дава своя принос за оформяне на съвременната визия на центъра на града. Съчетанието на удобната локация в самия географски и административен център, близостта до главната пешеходна улица, както и до всички централни държавни и общински администрации и сгради на съда, удобните градски транспортни комуникации в близост прави това място уникално в световен мащаб. 

Образът на сградата е съвременен, с множество начупени повърхнини, образуващи хоризонтално членение на фасадата. В духа на тази естетика са решени проблемите на пластичното изграждане на обема и ролята на светлосянката, раздвижеността на наклонените плоскости и акцента на ъгловия многоетажен елемент от северозапад, решен с окачена фасада, материалите и естетическите им качества. Използван е олекотен външен образ на партерен и 1 етаж, обединени със стъклена окачена наклонена фасада, и начупени ленти минаващи пред фасадата, обединяващи на места етажите. С цел динамика и логично раздвижване на фасадата, са редувани масивни с ефирни стъклени парапети.

Паркирането е решено изцяло подземно - на двете сутеренни нива. В сградата е осигурен достъпен маршрут от входа до всеки самостоятелен обект. В най-големия магазин на партера е предвиден санитарен възел за хора с увреждания. Асансьорните уредби са с автоматични врати, отговарящи на всички условия за ползване от инвалиди. В подземния паркинг са предвидени 4 места за хора с увреждания.
Растителността за благоустрояване и паркоустрояване е съобразена с екологичните условия за района.Те доизграждат естетико-художествения облик на сградата и околното пространство и подобряват микроклимата. Реализирани са всички мероприятия за благоустрояване на прилежащите към имота улици в района – тротоари, зелени площи, улични платна.
Международно жури от експерти и инвеститори от Италия, Англия, Русия и Eвропейския икономически сенат ще оценява участниците в седмото издание на годишните награди за луксозно строителство, архитектура и дизайн LUXURY PROPERTY AWARDS 2017.

Галерия
Коментари

Още от последните новини