Бургас ще помогне със средства на пострадалите от наводненията в Карлово

Бургас ще помогне със средства на пострадалите от наводненията в Карлово  - E-Burgas.com
dmsbg.com

Общински съвет ще гласува помощ от 25 хил. лв. за справяне с последиците нанесени от проливните дъждове

Общински съвет - Бургас ще гласува предложение за предоставяне на финансова помощ за възстановяване на щетите от наводнението в община Карлово. 

Предложението е направено от общински съветници от ПП ГЕРБ - СДС и ще бъде разгледано на следващото заседание на местния парламент в края на месец септември.

"Община Бургас не може да бъде безучастна към сполетялата местното население трагедия и е необходимо да се включи с финансова помощ за възстановяване на щетите от наводнението.

Безспорно отпускането на финансовата помощ ще помогне да се осигури живота и здравето на пострадалите граждани и е в защита на особено важни обществени интереси, което обуславя допускането на предварително изпълнение на настоящото решение" мотивират се общинските съветници в докладната записка.

Сумата, която се очаква да бъде гласувана, е в размер на 25 хиляди лева. Средствата ще отидат за подпомагане на община Карлово за справяне с последиците нанесени от проливните дъждове. Средствата са за сметка на предвидените средства в бюджета за 2022 г. на община Бургас за дейности и мерки за неотложна помощ.

 

Коментари

Още от последните новини