Бургас се свързва и чрез велоалеи с Поморие и Созопол

Бургас се свързва и чрез велоалеи с Поморие и Созопол - E-Burgas.com

 Близо до калните бани е предвидено изграждане на паркинг с 200 места

 

Напредна изграждането на новата велоалея до квартал "Сарафово", в частта между паркинга на северния плаж и бариерата при "Черноморски солници". Паралелно с това върви работата по следващия етап. Велоалеята заобикаля от дясната страна, за да не минава през територията на предприятието, като е ситуирана между него и морето. Така се постигат две цели - няма да се пречи на добивната дейност, а колоездачите ще се радват на великолепна гледка. Заедно с прокарването на маршрута се извършва и необходимото брегоукрепване, за да се спре разрушителното влияние на вълните.

В близост до бункера и мостчето след калните бани е предвидено обособяването на паркинг с места за 200 автомобила. До него ще се стига откъм пътя за Каблешково, който бе рехабилитиран преди няколко години и е в добро състояние.

Голяма част от велоалеята се изгражда със средства по проекта "Интегриран градски транспорт на Бургас". Продължават разговорите на кмета Димитър Николов с колегите му от Поморие и Созопол за осъществяване на идеята в перспектива трите града да се свържат в общ велосипеден маршрут. За тази цел бургаската велоалея до местността "Пода" трябва да се продължи до квартал "Крайморие" и оттам към Созопол, а сарафовската да стигне до Поморие.

Коментари

Още от последните новини