Бургас се рекламира като образователния стартъп на България (видео)

Бургас се рекламира като образователния стартъп на България (видео) - E-Burgas.com

Ново атрактивно и информативно клипче разказва за израстването и безспорните предимства на средното образование в Бургас. Те са резултат на усилията, целенасочената политика и сериозните инвестиции в последните години на общинската администрация. Те надграждат постигнатото до момента от програмата „Първокласно начало“, която е по идея на кмета Димитър Николов и вече трета година поред се изпълнява в бургаските основни училища.

Освен иновативната образователна среда, сред останалите предимства на средното образование в града се открояват още дуалната форма на обучение в професионалните гимназии, съобразена с нуждите на бизнеса в Бургас, практическото обучение в реални условия, модерните спортни съоръжения и площадки, изграждането на иновативни STEM центрове и местата с бърза безплатна интернет връзка в дворовете на учебните заведения, даващи възможност за групови занимания по технологии.

Всичко това, наред с разкритите в Бургас нови и перспективни в цял свят учебни специалности – „Мехатроника“, „Програмиране на изкуствен интелект“, „Авиационен техник“, „Хибридни и електрически превозни средства“ и други, подготвят необходимите квалифицирани кадри за професиите на бъдещето и превръщат образованието в морския град в конкурентоспособно и отговарящо на динамичните промени и предизвикателствата на глобалната икономика.

 

Коментари

Още от последните новини