Бургас с нова мярка в подкрепа на туризма: тематични уикенди до края на лятото

Бургас с нова мярка в подкрепа на туризма: тематични уикенди до края на лятото - E-Burgas.com

Първият е след седмица,  базар, фестивал, концерти и безплатен етнотур от 12 до 14 юни

 

Етно и хендмейд уикенд с разнообразни събития ще се проведе на 12-14 юни в Бургас.

Това е първият от поредица тематични уикенди, които ще продължат до края на лятото.  Идеята е всеки уикенд да бъде посветен на определена тема, която да привлича туристи от вътрешността на страната и съседните курорти.

Инициативата е поредната мярка на общината в подкрепа на местния бизнес за преодоляване на последиците от COVID19.  Заедно с хотелиери и ресторантьори се обсъждат  другите теми, за да могат те да се включат  с подходящи оферти и промоции за клиентите си. Община Бургас ще рекламира безплатно всяко едно заведение и място за настаняване в своите платформи във фейсбук.

Основните локации  за първия  уикенд са  Експозиционен център "Флора", Културен център  "Морско казино", Регионална библиотека "П.К. Яворов", Етнографския музей.

Първият уикенд   включва  безплатен етнотур,  концерт по произведения на български композитори с артисти от Бургаската опера, детски ателиета "Шевица" на бул. "Богориди",   изяви на ансамбъл "Странджа". Актьори от Държавен куклен театър ще забавляват децата на сцена "Охлюва", а в събота вечер ценителите на българското кино ще имат възможност да видят лентата "Гераците"  от 1958 г. под открито небе, пред  сградата на Регионалната библиотеката.

Акцент на първия тематичен уикенд е колоритният  базар на ръчното изкуство /Handmade market Burgas/, който се радва на огромен интерес. Той и морският фест  "На борда" ще се провежда в Експозиционен център "Флората".

Уикенд на сценичните изкуства, Джаз уикенд ,Уикенд на мидите и цацата, Ретро уикенд, Рок уикенд, Екстрийм уикенд ще привличат туристи през следващите седмици.

Следете в сайта GoToBurgas и във фейсбук за промоциите на заведения и хотели. 

Галерия
Коментари

Още от последните новини