Бургас приема двете топ хайтек събития на годината

Бургас приема двете топ хайтек събития на годината - E-Burgas.com

Най-добрите в технологичния сектор, инвеститори и местна власт ще бъдат отличени на официалната церемония Innovations, Technology & Sourcing Awards

Община Бургас, в партньорство с Българската аутсорсинг асоциация (БАА), Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) и вестник "Капитал", е домакин на двете топ събития в технологичния сектор - Годишната аутсорсинг конференция и Innovation, Technology & Sourcing Awards 2017, които ще се проведат на 16 юни.

Годишната аутсорсинг конференция ще се проведе в Смарт център - Бургас, под наслов "Дефиниране на устойчивите бизнес модели на бъдещето". Регистрацията на участниците започва в 09:00 часа, а откриването ще е в 9:30. За четвърта поредна година конференцията ще събере на едно място лидерите в технологичния сектор, изпълнителни директори и висши мениджъри, представители на централната и местната администрация, за да обсъдят бъдещето на индустрията и определят устойчивите бизнес модели.

"Бъдещето на аутсорсинг индустрията и могат ли хора и машини да работят рамо до рамо за предоставяне на висококачествени изнесени услуги от ново поколение?" - по тази тема ще чуем мнението на експерта Едуард Мати, управляващ партньор в ТАСК & TMI за Канада, САЩ и Близкия Изток.

Тазгодишното издание на Innovation, Technology & Sourcing Awards 2017 за първи път обединява сили и експертиза на две от най-големите технологични асоциации в България - БАА и БАСКОМ. То ще се проведе в хотел "Приморец", начало - 19.00 часа, като се фокусира върху постиженията на българските фирми от сектора на изнесените услуги и ИТ сектора, инвеститорите и местните власти за водещи добри практики, високи бизнес постижения и създаване на благоприятна бизнес среда за растежа на индустрията в следните категории:

* Технологични иновации;

* Технологичен работодател на годината;

* Доставчик на аутсорсинг услуги на годината;

* Център за споделяне на услуги на годината;

* ИТ продукт;

* ИТ проект;

* Софтуерна компания на годината;

* Стартираща компания на годината;

* Технологичен град на годината;

* Технологична бизнес сграда на годината.

"Горди сме, че Бургас ще е домакин на двете топ събития в технологичния сектор. Радвам се, че лидерите в бранша ще имат възможност да видят града ни и съм сигурен, че ще оценят потенциала му. Винаги ще подкрепяме инициативи, които допринасят за развитието на Бургас", заяви кметът Димитър Николов.

Аутсорсинг индустрията създаде 3,7 % от БВП за 2016 г. Същевременно софтуерният сектор генерира над 2 % от БВП за 2016 г. Очакванията на браншовите организации е приносът на двете индустрии да достигне 9 %-10 % от БВП през 2020 г.

Повече за Българската аутсорсинг асоциация:

Българската аутсорсинг асоциация е създадена през 2012 г. и обединява усилията на компаниите, предоставящи аутсорсинг услуги с цел да повиши конкурентността на средата и да създаде допълнителни условия за повишаване на чуждестранните инвестиции в сектора и за развитието на добри бизнес практики. За БАА е изключително важно позиционирането на България като водеща страна в индустрията на изнесените услуги, подкрепяща кариерата в професионалното израстване на младите хора и утвърждаването на добрите бизнес практики у нас, в унисон с целите и политиките на държавата за стабилност и развитие на целия бизнес сектор.

Повече за Българската асоциация на софтуерните компании:

БАСКОМ е браншова асоциация на водещите български софтуерни компании. Нейната мисия е да промотира конкурентните предимства и установените традиции в разработването на софтуер, както и да окуражава прилагането на добрите практики, допринасящи за усъвършенстването на компаниите.

Коментари

Още от последните новини