Бургас подкрепи Михаил Цонков и колегите му (СНИМКИ)

Бургас подкрепи Михаил Цонков и колегите му (СНИМКИ) - E-Burgas.com

„Свършихме си работата, това беше нашият дълг, благодаря за огромната подкрепа“, заяви граничарят на излизане от съда

Около 150 бургазлии се събраха днес пред Съдебната палата в Бургас, за да се включат в организирания протест и окажат подкрепа на бургаските граничари Михаил Цонков, Николай Петков, Живко Петров и Николай Костов. Тази сутрин те влязоха в съда, придружени от адвоката си Росен Кожухаров.

Припомняме, че четиримата са оправдани и от Европейския съд по правата на човека в Страсбург. Въпреки това турският наказателен съд в Къркларели иска българските граничари да представят свои доказателства за инцидента преди 10 години, когато бе застрелян турски бракониер.

Днес в протеста се включиха и познати в общественото пространство бургазлии като олимпийският медалист Иво Янакиев, рокерът-политик Атанас Терзиев, омбудсманът Тодор Стамболиев, местните рокери и няколко от бургаските политици.  

„Дойдох да подкрепя сънародниците си, които в онзи момент защитиха държавата. Мисля, че точно тук е ролята на държавата и в такива случаи, тя трябва да се намеси безпрекословно. Това не е престъпление и обвинение за наркотици, а защитна на българската граница. Държавата задължително трябва да ангажира адвокат в Турция и съответно да български такъв, с преводач, който да присъства на делото в Турция“, сподели общественият посредник Тодор Стамболиев.

Самият Цонков бе посрещнат от бургазлиите пред сградата като национален герой и с аплодисменти. Той сподели, че си е свършил работата в онази нощ и е защитил границата. Не пропусна да благодари и за подкрепата, която получава от цялата държава.

Галерия
Коментари

Още от последните новини