Бургас отново в червената зона, три седмици до следващия пик

Бургас отново в червената зона, три седмици до следващия пик - E-Burgas.com

8 области в страната в момента са червената зона, сред които и Бургас. Най-висока е заболяемостта в Кюстендил, а най-ниска в Търговище. Това казат Доц. Кунчев по време на редовния брифинг г за разпространението на коронавируса у нас.

"Европа се готви за трета вълна. Аз не искам да сме лекомислени и искам да сме готови, ако тази трета вълна достигне до нас", заяви още Кунчев. 

Проф. Ангелов призова българските граждани към разум и спокойствие. „Резултатите до тук не ни дават право да проявим доза лекомислие, защото постигнатото е много крехко. Европа отново е в патова ситуация и се готви за трета вълна. Не искам да бъдем лекомислени, а готови, ако тази трета вълна изобщо дойде у нас със силата, с която е в Европа. Виждате какво се случва в Португалия. Ситуацията е толкова тежка, че Германия изпрати помощ. Там вече има 14 000 жертви на коронавируса“, посочи министърът.

„Призовавам българските граждани към разум и спокойствие. Да бъдат спокойни, че всички ние мислим и осъзнаваме отговорността, която сме поели. Има известно раздвижване в столицата – следим всяко едно число, всяка една тенденция и сме готови да предприемем необходимите действия, ако това се наложи“, акцентира още проф. Ангелов.

Според проф. Мутафчийски има 2-3 седмици до следващия пик на болестта. 

Коментари

Още от последните новини