Бургас чака разрешение, за да строи на остров "Света Анастасия"

Бургас чака разрешение, за да строи на остров

Става дума за разширение пристанa и създаване на убежище за малки плавателни съдове

Община Бургас ще трябва да получи безвъзмездно право на строеж върху морското дъно от Министерски съвет, ако иска да разшири пристана на остров "Света Анастасия". Искането първо ще бъде гласувано от Общински съвет - Бургас в края на месец юли. 

Идеята е пристана на острова да бъде разширен с убежище за малки плавателни съдове. По този начин туристическия сезон там няма да бъде зависим от капризите на времето и ще може да бъде целогодишен. В момента до остров "Света Анастасия" се извършват плавания едва в 3-4 месеца през годината, когато дори тогава има отменени плавания, заради бурното море и затрудненото акостиране на пристана. 

Специализираният ПУП - ПП е изготвен въз основа на проведени предварителни обследвания и проучвания, съгласно изготвено служебно техническо задание за проектиране  и извършване на строителство в акваторията, в съответствие с изискванията на Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България. ПУП е съгласуван с Министъра на културата, Министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията, РИОСВ-Бургас съгласно указания на Зам.-министъра на околната среда и водите, “Геозащита“-ЕООД-Варна, Министерство на отбраната и СГКК-Бургас. 

 

Коментари

Още от последните новини