Кандидати за народни представители на „БСП за България“ на срещаха със земеделски стопани в Царево

Кандидати за народни представители на „БСП за България“ на срещаха със земеделски стопани в Царево - E-Burgas.com

Социалистите коментираха, че трябва да се приложи цялостен пакет от мерки, които включват защита на собствеността и ефективно стопанисване на земята

„БСП за България“ е за подпомагане кооперирането на малките и средните земеделски стопани – производители и преработватели. Това заявиха кандидатите за народни представители на коалицията от 2-ри МИР Димитър Гочев и Дафинка Главанска на среща с пчелари и земеделци в Царево.

Присъстващите изслушаха приоритетите на „БСП за България“ относно двата сектора. Също така се оплакаха от проблемите на дребния и средния бизнес, както и от твърденията, че служебният министър на земеделието Христо Бозуков спира приема на документи по новия програмен период.

Социалистите от своя коментираха, че трябва да се приложи цялостен пакет от мерки, които включват защита на собствеността и ефективно стопанисване на земята, формиране на ефективни производствени структури и активни мерки за подпомагане на сдруженията и кооперациите като база за развитие на средните и дребните производители, увеличаване на капацитета за износ на земеделска и преработена селскостопанска продукция и активно държавно регулиране на базата на общите принципи и механизми на Общата селскостопанска политика.

„Ние сме за подпомагане производството на храни за местна консумация чрез стимулиране на биологичното земеделие, „късите вериги на доставка“ - т.е. отпадане на многото прекупвачи, и чрез програми, насърчаващи купуването на продукти, произведени в България“ – посочиха социалистите и допълниха, че трябва да има приоритетно финансиране на животновъдството, овощарството и зеленчукопроизводството на база реално произведена продукция, приемане на програма за достъпно поливно земеделие и подкрепа за производители на тютюн, етеричномаслени и лечебни култури, които са традиционни за България.

Коментари

Още от последните новини