БСП: Няма да коментираме резултатите тази вечер

БСП: Няма да коментираме резултатите тази вечер  - E-Burgas.com

"Ще коментираме само официални резултати. Правим паралелно преброяване". Това обяви на брифинг след изборите днес председателят на националния изборен щаб на левицата Георги Свиленски, цитиран от БНТ.

"Поради динамиката на резултатите, няма да ги коментираме тази вечер. Извършваме пълно паралелно преброяване на всички секции в страната и се надяваме тези резултати да съвпаднат с обявените окончателни резултати от ЦИК", допълни Свиленски.

Всички коментари от тези прогнозни екзит полове оставяме на другите политически партии, категоричен беше социалистът.

Свиленски благодари на всички български граждани, които са гласували, въпреки "заплахите за лошо време, сняг студ, ковид кризата". Над 50% може би упражниха своето право на глас, допълни Свиленски.

Благодаря на всички участници в СИК от всички политически сили, на застъпниците и представителите на БСП, каза още Свиленски.

Той категорично отказа да отговори на журналистически въпрос дали в партията се обсъжда оставката на лидера Корнелия Нинова.

Според финалните резултати от екзит пола на социологическа агенция "Галъп", БСП е на трето място с 16,8%. Според данните на "Алфа Рисърч", левицата е на второ място с 16,8% от подкрепата на избирателите.

Коментари

Още от последните новини