Братя Чепишеви, които бяха оправдани по дело за иманярство, съдят прокуратурата за 400 хил. лв.

Братя Чепишеви, които бяха оправдани по дело за иманярство, съдят прокуратурата за 400 хил. лв. - E-Burgas.com

Близнаци адвокати от Девин съдят прокуратурата за 400 000 лв., след като окръжните магистрати в Бургас ги оправдаха за иманярство. Делото е по Закона за отговорността на държавата и е насрочено в смолянския окръжен съд на 27 април, пише "24 часа".

"Животът ни се преобърна, след като бяхме обвинени, че сме участвали в незаконни разкопки и повреждане на археологически обект. Наши клиенти ни наричаха "престъпници", когато ни срещнеха по улицата. Баща ни се поболя и почина от рак", коментира Живко Чепишев. Той е бил районен прокурор на Девин, както и председател на местния парламент. Брат му Здравко Чепишев пък беше временен кмет на града. На 22 ноември 2011 г. братята били арестувани край тракийска могила близо до айтоското село Черноград заедно с двама гръцки гражданини. Полицията заварила Сотирис Симеонидис да копае с багер, а Чепишеви били в колата си. Те твърдят, че са чакали другия грък Николаос Узунидис да пристигне от Карнобат. Чужденецът обработвал под аренда земя и от години ползвал правните услуги на близнаците.

"В този ден трябваше да видим на място над 1000 дка нива, за която да подготвим документацията. Спряхме на полето да изчакаме Узунидис и тогава забелязахме другия мъж с багера, когото не познаваме", обяснява Живко Чепишев. Заедно с брат си прекарал 24 часа в ареста, а после ги подвели под наказателна отговорност за иманярство. Гърците не били обвинени. Делото срещу Чепишеви продължило 4 г. , накрая Чепишеви били оправдани. В момента близнаците, които до миналия мандат са били съветници, оспорват в съда и местните избори в Девин.

Коментари

Още от последните новини