Бойко Станкушев: България е в предвоенно положение, Украйна е само първият ход

Бойко Станкушев: България е в предвоенно положение, Украйна е само първият ход - E-Burgas.com

В ефира на „Здравей, България” журналистът Бойко Станкушев и проф. Ивайло Дичев коментираха какъв ще е вероятният ход на войната в Украйна и ще има ли последици за Балканите.

„Осмелих се да кажа, че сме в предвоенно положение. Смятам, че Украйна е само първият ход. Руснаците са възпитани да мислят, че са империя, че са над другите. Трябва правителството и обществото да натиснат и да се предприемат мерки, за да се засили отбранителните способност на България”, смята Станкушев.

Според него поведението на Путин трябва да бъде анализирано.

„Важно е анализаторите на големите служби да се опитат да разберат как работи мозъкът на президента на Русия и на най-близките му хора. По време на разпада на СССР той е бил на 37-38 г. Дотогава е бил офицер от КГБ в Германия. Той е дресиран да е над германците и Запада и не разсъждава като цивилизован човек”, каза още журналистът.

Според проф. Дичев вече сме в състояние на Студена война.

„Глобализацията приключи. Трябва да сме готови да си затегнем коланите – повишаване на цената на петрола, газа. България трябва да е готова да вдигне ветото над Северна Македония. Балканите са слабата точка в Европа. Следващият удар ще бъде тук”, каза още професорът.

Коментари

Още от последните новини