Бойко Борецов: Роднините ми не искат да ми отмъщават за смъртта на братовчед ми

Бойко Борецов: Роднините ми не искат да ми отмъщават за смъртта на братовчед ми - E-Burgas.com

По намерения пистолет нямало ДНК материал от обвиняемия или загиналия му братовчед

Обвиняемият във въоръжен грабеж на инкасо автомобил в Средец поиска от Апелативен съд - Бургас да измени определението на Окръжен съд, като мярката му бъде изменена от "задържане под стража" на "домашен арест".

6 месеца след определянето на първата мярка за неотклонение 21-годишният младеж поиска да бъде пуснат в дома си в "Меден рудник", където да изчака крайното решение на съда. Борецов и неговите адвокати отхвърлиха възможността за саморазправа с неговите родини, заради смъртта на братовчед му при банковия обир. Според защитата на обвиняемия двете семейства все още скърбят за загиналото момче, но това не означава, че искат да си отмъщават на оцелелия Бойко. Нещо повече - това било още една причина съдът да пусне момчето вкъщи.

Адвокатът на Борецов цитирали и данни от разследването, според които по намерения пистолет на местопрестъплението имало ДНК материал само от охранителя на инкасо автомобила. В същото време по огнестрелното оръжие не били намерени никакви следи нито от Бойко Борецов, нито от загиналия му братовчед, като на практика няма доказателство някой от тях да е бил въоръжен. 

Според обвинението обаче мярката на Борецов не трябва да бъде изменена, тъй като има вероятност да се укрие или да извърши друго престъпление. Подчертано бе, че престъплението на обвиняемия е извършено с изключителна дързост през светлата част на денонощието на публично място и пред много хора, които са можели да пострадат. 

В крайна сметка Апелативен съд Бургас реши да остави Бойко Борецов в ареста.

Коментари

Още от последните новини