Борисов поиска незабавно 160 млн. евро от Европа за границата

Борисов поиска незабавно 160 млн. евро от Европа за границата  - E-Burgas.com

Настояваме в Братислава да бъдат гласувани 160 милиона евро за България и то незабавно, а не за следващия период. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на инспекцията на преградното съоръжение при ГКПП „Лесово“, предаде радио „Фокус”-Бургас.

Той благодари на турските граничари за коректността, която проявяват и посочи, че тази нощ са били заловени само двама нелегални мигранти на границата. „Полагат се огромни усилия и тези които хващаме на границата се връщат обратно в Турция. В същото време винаги съм казвал, че трябва да се помогне и на Турция, защото и те са в същото състояние, каквото и ние. В същото време външните граници на Европа са общи и интересът на всички държави е общ проблемът да бъде решен.

„Винаги съм казвал на съветите, че имаме огромни затруднения, но изпълняваме дълга си към ЕС и пазим границата. Само че тази година дойдоха две големи плащания – 1, 2 милиарда за американските централи и сега тези днес8 ще се вземе решение за 1,3 милиарда за руските централи. Няма кой бюджет да издържи на тези пари в този момент и затова ние настояваме в Братислава 160 милиона евро да бъдат гласувани за България и то незабавно, веднага, а не за следващия период”, съобщи премиерът. 

Коментари

Още от последните новини