Борисов: Очаква ни Асенвасилевата зима

Борисов: Очаква ни Асенвасилевата зима - E-Burgas.com

С бюджет в този вариант ни очаква зимата на Асен Василев. Това каза лидерът на ГЕРБ от Пловдив. Попитам дали ще подкрепи удължаването на този бюджет той цитира думите на икономистът от КТ “Подкрепа”, която по-рано в студиото на “Здравей, България” по NOVA каза, че синдикатите не са получили подкрепа от Асен Василев, тогава финансов министър, за увеличение на минималната работна заплата. 

“Този бюджет имаше 200 гласа от ГЕРБ. Ние не само го подкрепихме, но основната подкрепа за бизнеса беше изцяло от нашите депутати”, отговори Борисов и попита: “С какво се промени този бюджет за месец и половина, че ме питате дали ще го подкрепя”. 

Той постави и въпрос трябва ли Асен Василев отново да бъде финансов министър, ако “бюджетът му не може да се задържи и месец”. 

Лидерът на ГЕРБ предложи отново подкрепа за удължаване на Бюджет 2022, но при едно условие - писмена споразумение между партиите, че ще се правят промени по предварително уговорени пера. 

“Ние можем да подкрепим всичко в името на хората”, заяви Борисов. “Ако се съгласят на предложението, ще ги подкрепим. Тръгнат ли да правят глупости - ще бъдат свалени, защото ние няма да се цапаме повече с тях”, допълни той.

Бойко Борисов каза още, че е “оптимист” за съставянето на правителство. “Като не се харесваме, слагаме един списък с това, което е важно, подкрепяме го и това е”, заключи лидерът на ГЕРБ. 

Коментари

Още от последните новини