Борисов: Лесно би се работило с "Възраждане", сериозни хора са и ги уважаваме

Борисов: Лесно би се работило с

"Проблемът там е идеологически, защото няма на какво да стъпим", призна лидерът на ГЕРБ

Тези резултати от изборите би трябвало да накарат всички, както ние сме се смирили, да се смирят и те. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Стара Загора.

"Виждате взривове в Киев - най-личното нещо, което е направил Путин през мандата си, е мостът над Крим. Войната е все по-жестока и все по-страшна. Нуждаем се от правителство и парламент, затова предложих неутрални хора", изтъкна Борисов. 

"Ясно е, че ние не се харесваме. С голямо уважение се отнасяме към "Възраждане", и много по-лесно би се работило с тях, защото са сериозни хора. Проблемът там е идеологически, защото няма на какво да стъпим", призна лидерът на ГЕРБ.

Борисов посочи, че сред основните различия са това, че от  "Възраждане" настояват за излизане от НАТО и Европейския съюз, да не се влиза в еврозоната и да не се подпомага Украйна. 

"Български възход" и Стефан Янев са се заявили, но ние без "Възраждане" не можем да направим правителство. Ние не предлагаме коалиция, защото е невъзможно", подчерта лидерът на ГЕРБ.

Той даде пример как от ДПС са предлагали за F-16, за еврозоната и Северна Македония. "По такива политики можем да намерим единомислие и да прекараме държавата през кризата. Планът за възстановяване, законите, 5-6 неща, които с лекота тези партии биха ги подписали", уточни Борисов.

Коментари