Болни бургаски пенсионери молят кмета за безплатна автобусна линия

Болни бургаски пенсионери молят кмета за безплатна автобусна линия  - E-Burgas.com

Възрастни хора спрели лекарствата си за кръвно в борбата си с бедността

Болни бургаски пенсионери написаха тъжно писмо до кмета на общината Димитър Николов, в което го молят него и общинските съветници да пуснат поне една безплатна линия на градския в транспорт за хора над 80-годишна възраст. Такъв пример има в Стара Загора.

В писмото, написано от живущия в „Славейков“ бургазлия Иван Цветков, той дава пример за няколко бургаски пенсионери, които в борбата си с бедността са спрели важни за здравето си лекарства, което не довело до добри последици. Един от тях дори заплатил лишението си от лекарство за кръвно с живота си.

„Един мой познат на име Христо си направи следния план. Той и жена му да спрат да купуват лекарство за кръвното налягане, но резултатът бил лош. На седмия ден Христо получил мозъчен кръвоизлив, а жена му го получила на 10-тия ден. Прекарали месеци на легло, след като Христо започнал да се движи с бастун и паметта му намаляла. Жена му си купила два бастуна, но можела да се движи само в стаята. Друг мой познат на име Николай също си направил план и оставил лекарствата за кръвното. На третия ден той се похвалил, че се чувства по-добре. На седмия аз го потърсих по моя работа, но разбрах, че той не можел нито да става от леглото, нито да говори, а на 14-тия ден починал. Лекарите се оказали безсилни тъй като кръвта му се съсирила след като спрял лекарствата“, пише до кмета Иван.

„И всичко това се случва в Бургас. В града, за който много се говори, че бил най-добрия град за живеене в България и това до известна степен е вярно и аз не веднъж съм казвал, че Бургас е най-добрият град за живеене на богатите хора, но не и за бедните. Според мен богатите хора трябва да мислят повече за бедните и за възрастните, които са на 80 и повече години. Такива хора могат в Стара Загора да пътуват безплатно по една линия на автобусните превози“, пише още бургазлията.

Молбата му ще бъде обсъдено по време на комисиите на общинските съветници.

Коментари

Още от последните новини