БМЧК-Бургас обявява конкурс за есе

БМЧК-Бургас обявява конкурс за есе  - E-Burgas.com

Победителите ще получат най-хубавата награда - ваучер за книги

Български младежки червен кръст-Бургас обявява конкурс за есе на тема "Доброволчеството - хуманизъм в действие". Могат да кандидатстват млади хора на възраст 12-29 г. Предложения се приемат до 3 декември, включително, а на 5 декември - Международен ден на доброволеца, ще бъдат обявени победителите.

Награден фонд:

1 място - 100 лв. под формата на ваучер за книги;

2 място - 60 лв. под формата на ваучер за книги;

3 място - 40 лв. под формата на ваучер за книги.

Изпратете своето есе на e-mail: [email protected] (минимум 1 страница печатен текст), придружено от кратка автобиографична справка - име, години, адрес, тел., уч-ще/университет, интереси и др.

Междувременно бургаските червенокръстци подготвят поредица от събития, с които да почетат бургазлиите за пример в Международния ден на доброволчеството 5 декември.

* Културен център "Морско казино", зала "Петя Дубарова"

10:00 - 12:30 ч. - Дискусионен форум "Доброволчеството - хуманизъм в действие" - част I , с участието на представители на местната власт, НПО, общественици и медии. Награждаване на доброволчески организации. Обявяване на победителите в конкурса за есе.

12:30 ч. - 13:30 ч. - Коктейл

14:00 ч. - 16:00 ч. - Семинар "Доброволчеството е яко", отворен за младежи с интерес към темите доброволчество и активно гражданство

16:00 ч. - 17:00 ч.- Демонстрация на доброволци по Първа долекарска помощ

17:30 - 19:00 ч. - Дискусионен форум "Доброволчеството - хуманизъм в действие" - част II

В залата ще бъде подредена фото изложба на тема "Доброволчествo", както и селекция от най-добрите детски рисунки по темата. Към отбелязването на този специален ден ще се присъедини и Община Бургас. Тя има честта и задължението също да се отблагодари на своите доброволчески формирования, които са винаги готови да откликнат при пожар през лятото или при наводнение през есента. 

Коментари

Още от последните новини