Близо 700 участници се включиха в ППМГ Бургас Challenge

Близо 700 участници се включиха в ППМГ Бургас Challenge - E-Burgas.com

Близо 700 участници от страната и чужбина се включиха в третото издание на математическото състезание ППМГ Бургас Challenge.

Надпреварата се проведе онлайн заради противоепидемичните мерки срещу разпространението на ковид-19.

Сред участниците имаше цели класове, семейства, българи, живеещи зад граница, и чужденци. Състезанието се проведе на 19 и 20 декември, като всички участници получиха задачите на електронна поща. В зависимост от възрастовата група и темите те имаха на разположение близо 4 часа за решението им, след което трябваше да върнат отговорите по електронна поща.

Резултатите ще бъдат оповестени до 1 февруари 2021 година, след което победителите ще получат специални награди, осигурени от партньорите на инициативата.

Организатори на състезанието са Стефан Иванов, Кристиан Минчев, Михаела Димитрова - студенти в Кеймбридж, Оксфорд, Лицей Луи Велики; Галин Тотев, Женя Янчева и Никола Коларов - абитуриенти от ППМГ Ивайло Хартарски и Борислав Кирилов - победители в конкурса за авторски задачи; Соня Димова - зам. - директор на Математическата гимназия, и младите професионалисти Димитър Димитров, Габриела Славова и Натали Стратиева - помагащи с дизайна и рекламата на инициативата. Организаторите благодарят на учителите си Георги Стойчев, Гергана Николова и Йовка Николова за подкрепата и вдъхновението и се надяват, че инициативата ще продължава да се разраства и да предизвиква учениците да успеят.

 

Коментари