Близо 50 км е колоната от камиони на „Капитан Андреево”

Близо 50 км е колоната от камиони на „Капитан Андреево” - E-Burgas.com

Продължава струпването на товарни автомобили на турската граница. Хиляди шофьори чакат минимум по три дни на граничния пункт „Капитан Андреево” предаде "Нова".

В неделя колоната успя да стигне почти до Харманли, като така отчете рекорд от близо 50 километра. И днес продължава да бъде токова дълга.

Хиляди шофьори край пътя означава и много мърсотия, както и опасност от разпространение на вирус. Някои от тези камиони идват от рискови държави. Голяма част от тях се конвоират от полицията, за да стигнат до самата колона.

Причината за забавянето при преминаването са извънредните мерки, които въведе Турция заради разпространението на коронавируса. Ако преди за 24 часа бяха обработвани 2200-2300 камиона, сега броят им е доста по малък – около1500 в двете посоки, отчитат от Агенция „Митници”.

Голяма част от шофьорите нямат предпазни средства, други имат по една маска и одеколон, с който да се дезинфекцират. От областното пътно управление започнаха да поставят допълнителни химически тоалетни, но само по паркингите, които са на разстояние един от друг между 5 и 10 км. Край пътя има и доста боклук.

Коментари

Още от последните новини