Близо 45 млн. лв. на длъжници въртят ЧСИ в Бургас и областта

Близо 45 млн. лв. на длъжници въртят ЧСИ в Бургас и областта - E-Burgas.com

На второ място сме в страната по обявени за продажба имоти през 2016 година

Имущество за близо 45 млн. лв. се продава в момента на търг от частни съдебни изпълнители в Бургас и областта, показа проверка на e-Burgas.com. В повечето случаи става дума за неизплатен дългове и ипотеки от страна на собствениците, поради което се е стигнало до принудителната продан.В момента в сайта на ЧСИ за област Бургас има обявени около 500 търга за различни видове движима и недвижима собственост. 

Най-много са те за апартаментите (126), за земеделските земи и имоти (104) и за къщи (35). Хотели за продан по морето преди старта на сезона са едва 4. Най-големият длъжник в момента дружеството „Планет дивелъпмънтс“, което има дълг към община Бургас. В момента се разпродават офиса и складове в Южната промишлена зона на обща стойност около 7 млн. лв. 

През миналата година Бургас е на второ място след София по обявените на сайта продажби на недвижими имоти. В столицата са били обявени на търг 5446 имота, а в Бургас те са 5100. Далеч зад нас са Варна и Пловдив съответно с 3126 и 2474 имота. Това донякъде може да се обедини с размера на Бургаска област, която е най-голямата в страната. 

 

 

Коментари

Още от последните новини