Благотворително състезание по силов многобой в подкрепа на малката Натали от Бургас

Благотворително състезание по силов многобой в подкрепа на малката Натали от Бургас - E-Burgas.com

 


Състезание по силов многобой ще се проведе в Бургас тази събота /25 юни/, в подкрепа на малката Натали, която от години се бори с тежки диагнози. Основната е Детска церебрална парализа – спастична квадрипареза с по-тежко засягане на долни крайници и глухота на ляво ухо. Детето страда и от разновидност на синдрома на Хиршпрунг - увреда на дебелото черво и цялата храносмилателна система, както и рядък генетичен синдром, който е отговорен за множеството ѝ болести - Фелън Мак Дермит (Phelan-McDermid). Предстои ѝ животоспасяваща операция в Италия, но сумата необходима за нея – 11 000 евро, е непосилна за семейството ѝ.


С цел да помогне, 29-годишният Юрий Божанов - Божанката, организира състезанието за силови атлети в морския град. Извън живота на силов атлет, Юрий е майстор на вафли в „Победа“АД. Той е и единственият състезател по силов многобой от Бургаски регион.

 
Състезанието ще стартира от 16 часа в парка на кв. „Долно Езерово“ и ще се проведе в 5 дисциплини - дърпане на бус 3 тона; носене на куфари по 60/60 кг, щафета 3/3 гума 300 кг и тяга съд Аксел лост, носене на метален кръст 50 кг и логлифт за една минута, тежащ 50 кг .


Предвидена е и игра за публиката с лежанка на 90 кг за максимално много повторения. Победителят ще получи медал. 
По време на турнира ще бъдат поставени урни за дарения в полза на Натали. Всеки, който желае да помогне, но няма възможност да присъства на спортното събитие, може да го направи по следния начин:

С банков превод:
Пощенска банка BIC:BPBIBGSF
IBAN: BG28 BPBI 8170 4062 2905 01
Титуляр: Калояна Костадинова Канариева
 

Коментари

Още от последните новини