Благотворително коледно парти направиха ротарианци в Поморие

Благотворително коледно парти направиха ротарианци в Поморие  - E-Burgas.com

Ротари клуб "Поморие" организира традиционно благотворително коледно парти. Пред СПА хотел "Сейнт Джордж" в Поморие се събраха жители и гости на града, за да бъдат заедно в навечерието на коледните и новогодишните празници и така да подкрепят реализацията на една благородна кауза. 

Събраните по време на мероприятието средства ще бъдат вложени в изпълнението на проекта "Изграждане на сензорна стая" в училище "Иван Вазов" в Поморие. Инициативата има за цел да помогне на деца със специални образователни потребности в адаптацията им към учебния процес и да улесни успешното им справяне с работата в клас. Проектът е на стойност 25 000 лева и се реализира със съдействието на Община Поморие и Център за психология и психотерапия "Инсайт".

За участниците в партито организаторите бяха подготвили богато меню с различни български продукти, дарени от ротарианци, които са подкрепили осъществяването на идеята. 

 "Ще реализираме проекта в помощ на местната общност. Подкрепям каузата. С реализирането й следваме ротарианските ценности", каза за e-Burgas.com Веселин Димитров - дистрикт - гуверньор на Ротари България, който дойде в морския град специално за да присътва на събитието.

"Смисълът на Ротари клуб като обранизация е в това, да помага на обществото. Ежегодно осъществяваме проекти, с които се стремим да следваме тази цел. Направихме поредица от мероприятия, за да съберем средства са реализирането на проекта за създаване на сензорна стая в училище "Иван Вазов" в Поморие. Планираме до края на месец май 2019 начинанието ми да бъеде осъществено окончателно", разказа Николай Янакиев, президент на Ротари клуб Поморие.

"За съжаление все още не се обръща достатъчно внимание на децата със специални образователни потребности. Те имат нужда от малко по-специални грижи. Имат нужда от специализирани места, където да се чувстват добре и комфортно. За да могат да се адаптира успешно в условията на училищата", коментира Нели Бева от Център за психология и психотерапия "Инсайт".

 

Коментари

Още от последните новини