Благомир Митрев се завръща в Нефтохимик

Благомир Митрев се завръща в Нефтохимик - E-Burgas.com

Легендата на Нефтохимик Благомир Митрев отново става част от „зеления“ клуб. На вчерашното Заседание на Съвета на директорите бе взето решение той да оглави треньорския щаб на отбора. Предложението дойде от новия спортен директор Костадин Джамбазов, който пое спортно-техническото ръководство, с цел оставане във Втора лига.

Досегашният старши-треньор на „шейховете Николай Кръстев остава в треньорското ръководство като помощник-треньор. Диян Петков също запазва мястото си на помощник-треньор.

„Държа да се знае, че назначението на Благомир Митрев в никакъв случай не е продиктувано от невъзможност на Кръстев да се справи със задълженията си, както някои медии писаха. Напротив - Николай Кръстев е отличен специалист и направи и невъзможното за този отбор, с оглед на минималния бюджет и аматьорските условия, в които го развиваше. Убеден съм, че никой друг на негово място не би успял да стигне до тук, а и малко са тези, които биха имали смелостта да тръгнат на такава битка без никакво бойно снаряжение. Кръстев е изключителен професионалист, който през годините изгради авторитетно име в детско-юношеския футбол, а вече доказа, че занапред ще бъде фактор и в мъжкия футбол. Затова съм щастлив, че остава в отбора.

Решението Благомир Митрев да поеме отбора дойде заради необходимостта от промяна. Бюджетът на „Нефтохимик“ продължава да бъде силно ограничен, затова за сега не можем да си позволим основни промени в селекцията. Митрев и Кръстев са силен тандем, а в допълнение с Диян Петков, мисля че нещата ще тръгнат в по-добра посока. Длъжни сме да опитаме всички варианти за спасение.“ - така спортният директор на Нефтохимик Костадин Джамбазов коментира назначението на Благомир Митрев за старши-треньор на отбора.

Митрев е един от големите футболисти на Нефтохимик - част от славното минало на отбора. Той става вицешампион с тима на „шейховете“ през 1997 г. и финалист за Купата на страната през 2000 г. За купата на УЕФА е изиграл шест мача за Нефтохимик, има четири мача за националния отбор и осем мача за младежкия национален отбор. След приключване на състезателната си кариера Митрев е заемал треньорски и управленски постове в Нефтохимик, а за последно той бе изпълнителен директор на клуба през част от Сезон 2016/2017, в Първа професионална лига

Коментари

Още от последните новини