Битият учител от ОУ "Елин Пелин" спаси побойника си от изключване

Битият учител от ОУ

Педагогическият съвет реши да накаже ученика с последно предупреждение

Ученикът, който удари учител по физическо в ОУ "Елин Пелин" няма да бъде изключван. Това реши педагогическият съвет, който заседава днес по темата в  ПГСАГ "Кольо Фичето".

Съветът се е обединил около становището, че тази проява представлява грубо нарушение на правилника на гимназията и уронва авторитета й, макар да се е случила извън учебно време и извън територията на нашето училище. Съгласно Правилника на гимназията, за непристойно поведение извън нея може да бъде наложена най-тежката санкция - изключване от училище.

"Категорични сме, че няма да толерираме подобни прояви, които петнят името на гимназията, градено повече от половин век." уточняват от педагогическият съвет 

Все пак е било взето под внимание, че ученикът има добро поведение и добър успех, само 4 неизвинени отсъствия през трите си години обучение, участва и в отбора по волейбол. Родителите му също са били поканени за становище на Педагогическия съвет. 

Педагогическият съвет се обедини около мнението за налагане на най-строгото наказание - изключване от училище. Междувременно постъпи молба от пострадалия колега (учителя в ОУ "Елин Пелин") ученикът да не бъде наказван с най-тежкото наказание. Колегата помоли да не прилагаме най-строгата мярка, защото той се е разкаял и е поднесъл извиненията си. 

Като прецени всички обстоятелства  (предишно поведение на ученика, успех, становище на родители и ученика, молбата на пострадалия колега, факта, че ученикът ще отговаря и пред органите на реда), Педагогическият съвет взе решение да накаже ученика с последно предупреждение за изключване. Бяха взети предвид и разпоредбите в новия закон за училищното и предучилищното образование, както и изискванията на наредбата за приобщаващо образование, които ни задължават да подкрепяме учениците и да решаваме възникналите проблеми заедно, а не да ги прехвърляме върху друг колектив. 

Благодаря на колегите и директора на ОУ "Елин Пелин" и Регионалния инспекторат по образованието за бързата реакция и съвместните усилия да се противопоставим на проявите на агресия с навременни и разумни действия. 

Коментари

Още от последните новини