БГ абсурд: Бургазлия си плати горивото на автобуса до София

БГ абсурд: Бургазлия си плати горивото на автобуса до София - E-Burgas.com

Бензинът свършил още в Сливен, диспечерите казали на шофьорите да се оправят

Бургазлията Деян Йотов  плати сам горивото си в пътнически автобус от собствения си джоб. За куриоза разказа самият пътник във Фейсбук. Става дума за пътуване между Бургас и София с фирмата "Юнион Ивкони".

Автобусът тръгва в 1:00 часа след полунощ и трябва да пристигне в 7:00 сутринта. Когато пристига на място Деян Йотов вижда, че в автобуса има само 9 пътници, предното стъкло е спукано, а обстановката е мизерна. В Сливен обаче возилото спира, а причината не е повреда, а липса на гориво. Настава паника, а шефовете и диспечерите на фирмата заявяват в прав текст на шофьорите да се оправят сами.

Единият от шофьорите все пак намира "полулегален способ" и източва около 35 литра дизел от автобуса на негов приятел, което трябвало да стигне до Стара Загора. Така след пауза от час и половина на -10 градуса, автобусът потегля отново с полупразен резервоар. 

По пътя шофьорите, започват да търсят по джобовете си пари за гориво, от които събират едвам 80 лв., които този път ще стигнат до Пловдив.  В автобуса вече има около 15 души , включително и такива с малки деца.

Тогава Деян Йотов решава да вземе нещата в свои ръце и да плати горивото за 200 лв. от собствения си джоб, за което получава фактура от "Юнион Ивкони" 

 

Коментари

Още от последните новини