Безплатно обучение по предприемачество стартира в Бургас

Безплатно обучение по предприемачество стартира в Бургас - E-Burgas.com

Джуниър Ачийвмънт България, в партньорство с Община Бургас и Индустриален и логистичен парк, организира безплатно обучение за учители от гимназиален етап по утвърдената програма "Учебна компания", призната от Европейската комисия за "Най-добра практика в обучението по предприемачество. То ще се проведе на 29-31 август в хотел "Аква".

Обучението е част от съвместен проект на Джуниър Ачийвмънт България и Европейския институт за иновации и технологии (EIT Raw Materials - https://eitrawmaterials.eu/) - "Към иновации и предприемачество чрез суровини и природни ресурси").

Проектът има две основни цели - да запознае младежите с предимствата на работата със суровини/природни ресурси и възможностите за стартиране на бизнес в тази сфера, да ги информира за концепцията за кръгова икономика и рециклирането или използването на отпадъците като нови суровини. Обучението е безплатно, участниците получават кредит и сертификат да преподават програма "Учебна компания" в училище, а учениците, обучавани по програмата, ще могат да участват в Иновационни лагери и състезания у нас и в чужбина.

Коментари

Още от последните новини