Безплатни билети за пътниците от злополучния влак Бургас - София

Безплатни билети за пътниците от злополучния влак Бургас - София  - E-Burgas.com

С безплатни билети ще бъдат овъзмездени всички пътници от бързия влак Бургас – София и пътническия влак по маршрута Карлово – София, престояли няколко часа поради авария, съобщиха от "БДЖ - Пътнически превози" в понеделник.

Компенсацията може да бъде използвана в идните три месеца срещу предоставяне на билета за осъщественото пътуване като всеки може да избере направление и вид влак, с който да ползва компенсацията.

Причината за спирането на влаковете е технически проблем по контактната мрежа.

Пет минути след констатирането на аварията, дежурният диспечер от БДЖ се обръща към фирмата "Детелина Дрита”, която е спечелила обществената поръчка за превоз на пътниците при технически проблеми на БДЖ. Около час и половина от автобусния превозвач твърдят, че са готови всеки момент и накрая признават, че разполагат само с два автобуса и така всички хора е трябвало да бъдат обслужени само от тях. Двата автобуса пристигат около 4 часа по-късно.

БДЖ се извинява на пътниците си за причинените им неудобства.

Жп превозвачът е решил да обезщети потърпевшите пасажери, независимо че задължителният еврорегламент за компенсиране на пострадали от закъснение на влаковете ще влезе в сила през 2019 г.

Коментари

Още от последните новини